دميدن روح دوباره به کالبد گليم و زيلوي يزد

معاون صنايع‌دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان يزد در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب خطاب به هنرمندان صنايع دستي يزد تأکيد کرد: تغييرات شديد تکنولوژي و فن آوري که از سده گذشته در بسياري از سطوح اقتصادي و فرهنگي آغاز شده نويد بخش عصر جديدي در روابط فرهنگي و تمدني جامعه جهاني است که در اين تغييرات همواره انسان به دنبال رفع نيازها و احتياجات روحي خويش است.

محمد بهشتي نژاد با بيان اينکه صنايع‌دستي از جمله کالاهايي است که هم اکنون با وجود رقباي جدي صنعتي و ماشيني همانند گذشته مي‌تواند بسياري از نيازهاي اقتصادي مردم را برآورده سازد، افزود: مشروط بر اين که توليدکنندگان آن‌ها مسائل و نيازهاي جديد مصرف کنندگان آن را شناسايي و رفع کنند.

به گفته اين مقام مسوول توليدکنندگان صنايع‌دستي اگر خواستار تداوم حيات هنر دستي خود هستند شايسته است که هنر خود را از صرف يک کالاي هنري به يک کالاي هنري اقتصادي تبديل کنند تا در عين رعايت زواياي هنري قابل استفاده براي عموم مردم و قابل رقابت با کالاهاي هم تراز خود باشند.

بهشتي نژاد يادآور شد: لازمه اين تحول، کاربردي کردن صنايع‌دستي و قابل استفاده کردن آن براي عموم است تا دامنه مصرف کنندگان آن از يک عده محدود هنردوست به يک طيف گسترده افزايش پيدا کند.

وي با بيان اينکه تغيير کاربري گليم کيف‌هاي زنانه و کوله پشتي و زيلو به روکش صندلي‌ اتومبيل‌ها در سال جاري با استقبال بسياري روبه رو شد، بيان داشت: اين اقدام امسال يا هدف بازگشت رشته‌هاي مختلف صنايع‌دستي به چرخه زندگي با جديت توسط اين معاونت پيگيري شده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389110326